Voor wie is EFT bedoeld? - NECEHT Website

 Nederlands Centrum voor Energetische Healing Technieken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voor wie is EFT bedoeld?

FAQ's
 


De Emotional Freedom Technieken zijn makkelijk te leren en ze kunnen overal worden toegepast, want er zijn geen attributen nodig. Jong en oud over de hele wereld, past EFT al
toe om de angel uit hun persoonlijke kwesties te halen en deze te helen door op ze te tappen.

Het volgende overzicht geeft een aantal specifieke groepen aan die in het bijzonder met gerichte aandacht veel baat zullen hebben bij EFT.

1.  Iedereen die op dit moment lichamelijke klachten heeft. Dat zijn vaak patiĆ«nten waarvan hun zelf-genezend vermogen zo verzwakt is, bijvoorbeeld ten gevolge van langdurige stress, dat ze daar lichamelijke  klachten en ook emotionele problemen van gekregen hebben .

2.  Mensen in medische beroepen; dus zij die met patiĆ«nten in aanraking komen die fysieke-, mentaal-psychologische klachten en emotionele trauma's hebben.

3.  Onderwijs gevenden; iedereen die al dan niet beroepsmatig les geeft aan kinderen en jongeren en merkt dat de leerling of student slecht mee-komt terwijl hij of zij niet 'dommer' is dan de andere leerlingen.

4.  Ouders; van schoolgaande kinderen, van zieke of gewonde kinderen, van gepeste of getraumatiseerde kinderen en van kinderen die als LOM, SMOK, ADD, ADHD etc. gelabeld zijn of worden door instanties, medici en maatschappelijk werk of die door omstandigheden in shock geraakt zijn en daarvan zo geblokkeerd zijn dat slechte studie- en schoolresultaten en antisociaal gedrag het gevolg zijn.

5.  De Beroepswereld; professionals en mensen met zelfstandige beroepen, ZZP'ers en werkgevers in het midden en kleinbedrijf die zelf ziek zijn of werknemers in dienst hebben die langdurig ziek zijn en die uit het bestaande budget moeten worden doorbetaald. Er zijn dan extra risico's als een nieuwe burn out, overwerkt en overspannen raken bij de collega's die het werk van de ziek moeten overnemen.
Hulpverleners, dienstverleners maar ook vrijwillig hulpverlenenden bij bijvoorbeeld de brandweer of als BHV'er, kunnen ook met EFT zichzelf bevrijden van de onvoorziene en ongewenste negatieve gevolgen van hun inzet.

6.  Slachtoffers; van geweld, van ongevallen, van huiselijk geweld, van inbraak, van overvallen waarbij niet alleen het eventuele letsel maar waarvan de psychologische gevolgen van het trauma ook een zware wissel blijven trekken op hun functioneren en op hun gezondheid.

7.  Kinderen die EFT leren, passen het toe op de problemen, weerstanden en uitdagingen in hun leven, die ze tijdens hun opgroeien als levenslessen tegenkomen. Met het loslaten van de spanningen en de lading op hun kwesties, bevrijden ze zichzelf van de daarmee gepaard gaande negatieve gevoelens en emoties. Opgroeien zonder die ballast is een wens van velen.

8.  Iedereen die mentaal -psychologische en emotionele klachten heeft, die ontstaan door interne processen ten gevolge van persoonlijke blokkades, beperkende overtuigingen, 'stinkin' thinking', tobben, piekeren etc. , zal zich met behulp van EFT kunnen ontdoen van de donkere wolken die hierdoor vaak ontstaan.

9.  Opdrachtgevers; vanuit de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die EFT willen inzetten voor thematische workshops over de beperkende en vastgezette overtuigingen van medewerkers, of preventief als middel tegen stress, ziekteverzuim, PTSS etc.

10.  Partners en Relaties; mensen die EFT willen gebruiken om hun wrijvingen en ruzies en de stress die daaruit voortkomt te verzachten, te verminderen en te voorkomen.
Zo helpt EFT niet alleen koppels die samen zijn maar ook stellen in het voortraject van hun scheiding, ex-en en stoplicht relaties en zij die in een prille relatie zijn, met de verwerking van de kwesties in hun rugzak uit vorige relaties.

N.B.
Het is aanbevolen om bij het toepassen van EFT voor het vinden van verlichting in bovenvermelde zaken, zeker in ernstige kwesties, dit te doen onder begeleiding van
een ervaren EFT Beoefenaar.

 
 
 
 
  NECEHT  Adres: Kastanjeweg 18 B  1092 CG Amsterdam  020 - 770 45 59
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu