Meta-Medicine - NECEHT Website

 Nederlands Centrum voor Energetische Healing Technieken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Meta-Medicine

Consulten
 
 
 
 
 

META-Medicine® is een naam voor het aanvullende diagnose-model dat de grondlegger ervan, Dr. Rylke Geert Hamer, eigenlijk alleen voor artsen had bedoeld.

Zijn diagnose-model vertrekt vanuit de lichamelijke klacht van de patiënt en geeft toegang tot de onderliggende psycho-emotionele stress, het conflict of het trauma, dat de aandoening vaak vanuit diens onbewuste veroorzaakt.

 

Met het wegnemen van de onderliggende emotionele oorzaak, verdwijnt ook de klacht want het lichaam gaat zichzelf dan weer genezen.
Hoe logisch dit ook klinkt en voor energy healers ook is, bij veel reguliere artsen vindt dit gedachtegoed nog geen aansluiting; ook al zijn ze het er mee eens dat 85% tot 95% van alle aandoeningen een psychosomatische component of oorzaak heeft.

Zij kunnen vaak niets met de totaal andere benadering van ziekte binnen het Metamedicine model. Dat gaat uit van de zelf intelligente werking van het lichaam. Je lichaam maakt zo gezien geen fouten want er gaat niks mis. Verschijnselen, symptomen en ziekte betekenen niet dat het lichaam fout is en dat er iets hersteld of gerepareerd moet worden maar dat het juist geneest. Artsen zijn niet opgeleid in dit totaal andere paradigma en ze hebben ook geen interventie die haalbaar is binnen de behandeltijd die hun tot beschikking staat.

Het META-Medicine model zelf, biedt ook als zodanig geen eigen therapeutische interventie. Het biedt wel een holistische kijk op wat wij ziekte noemen en, met in inachtneming van 'mind, body en soul', een manier om vast te stellen wat precies die ziekte veroorzaakt.

 
 
 
 
 


Om van zijn of haar klachten af te komen biedt energy psychology en energy medicine in bijvoorbeeld de combinatie van de energetische- met de cognitieve werkwijze in EFT, zeker een uitstekende interventie voor de cliënt.
Sjef maakt in het voorjaar van 2010 deel uit van de eerste groep van vijf in Nederland opgeleide META-Medicine® Consultants en hij zag vroeg het belang in van dit diagnose-model, in samenhang met energetisch helende behandelingen. In zijn praktijk gebruikt hij het MM diagnose model bij elk intake gesprek.

 
 

Metamedicine helpt hem als energy healer in zijn detective werk om samen met de cliënt te achterhalen welk trauma, emotionele stressor of conflict ten grondslag kan liggen aan zijn klacht en de diagnose die zijn arts er aan gegeven heeft.
De cliënt heeft hier zelf vaak geen enkel idee van omdat de klacht vanuit diens onbewuste gegenereerd wordt. Ons onbewuste 'praat' zo met ons via ons lichaam om ons iets duidelijk te maken.
De spanningen, de lading en energieën die ons lichaam te verwerken krijgt kunnen door een stressvolle, shock situatie ons energie systeem overbelasten. Deze stress-shock zet zich daarin vast en als deze niet kan worden bevrijd, meldt ons lichaam ons d.m.v. een klacht, dat we er iets aan moeten gaan doen. Negeren van die klacht of de symptomen en verschijnselen onderdrukken met bijvoorbeeld pijnstillers, zorgt er voor dat klachten op den duur vaak verergeren omdat het lichaam er zo op wil aandringen dat de energetische stress-shock ervaring, als oorzaak van de klachten, bevrijd wordt.
Met META-Medicine vinden we vaak heel gericht de ingang tot de kwestie waar we met de cliënt op kunnen beginnen te werken. Als de cliënt eenmaal weet wat de psycho-emotionele oorzaak met de stress-shock ervaring is van zijn klacht, dan helpt dit inzicht de cliënt te begrijpen dat zijn lichaam hem niet saboteert en in de steek laat maar dat het hem juist helpt, door aan te geven dat er een energetisch trauma is, dat zijn zelfgenezend vermogen ondermijnt. Dit inzicht vergt ook bij hen een omdenken en als dit is bereikt, draagt deze cognitieve shift op zich, ook in belangrijke mate bij tot het helende proces.

 
 
 
  NECEHT  Adres: Kastanjeweg 18 B  1092 CG Amsterdam  020 - 770 45 59
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu