EFT? Wat is dat? - NECEHT Website

 Nederlands Centrum voor Energetische Healing Technieken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

EFT? Wat is dat?

FAQ's
 


EFT is de afkorting die staat voor 'Emotional Freedom Techniques'.

Het is de Amerikaanse ingenieur Gary Craig die al meer dan 20 jaar geleden de EFT technieken ontwikkelde. Hij combineerde en vereenvoudigde een paar erg ingewikkelde meridiaan - en cognitieve therapieën en paste hun lastige protocollen aan, vanuit de insteek dat zo iedereen EFT kan leren.

Op onze NECEHT webiste maak je misschien voor het eerst kennis met deze makkelijke en toch zeer effectieve techniek die je kunt gebruiken om je eigen emotionele- maar ook fysieke klachten te verhelpen.  

EFT is één van vele interventies die energetisch gelijktijdig werken met het lichaam, de geest en het verstand, vanuit een discipline die nu vaak  'Energy Psychology'  wordt genoemd.

 

Met 'Emotional Freedom Techniques' gebruiken we een combinatie van cognitieve therapie – door onze kwesties hardop te benoemen - met één van de technieken die de energiebanen in ons lichaam, de meridianen stimuleren. Acupunctuur is hiervan de bekendste, maar bij EFT gebruiken we helemaal geen naalden.  

 UITGANGSPUNT EFT:
 Alle negatieve emoties ontstaan uit verstoringen
        in het energiesysteem van ons lichaam.

Omgekeerd zijn het ook onze onopgeloste emotionele kwesties die onze meridianen kunnen verstoren of blokkeren. Ons natuurlijk vermogen om onszelf te kunnen genezen wordt hierdoor negatief beïnvloed.

Onze niet opgeloste negatieve emoties dragen in
belangrijke mate bij aan pijn en ziekten in ons lichaam.


Met EFT is het mogelijk om je energetische balans in de verstoorde meridianen te herstellen, waardoor zowel de negatieve emoties als ook de fysieke symptomen als bijvoorbeeld pijn, minder worden en vaak helemaal verdwijnen.
Hiervoor tapoteren
(kloppen of tappen) we met de vingers licht op een aantal meridiaan- punten in het gezicht, het bovenlichaam en op de handen, terwijl we gelijktijdig met onze geest en verstand, al pratend, aan een verheldering van de kwestie en een verandering daarvan werken.


 
  NECEHT  Adres: Kastanjeweg 18 B  1092 CG Amsterdam  020 - 770 45 59
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu