Plankenkoorts - NECEHT





NEDERLANDS  CENTRUM  VOOR  ENERGETISCH  HELENDE  TECHNIEKEN
Ga naar de inhoud

Plankenkoorts

Organisaties > Profesional Themadag

Een themadag met workshop zoals bijvoorbeeld 'Plankenkoorts'  is eigenlijk een combinatie van twee NECEHT activiteiten. De dag wordt speciaal gecreëerd voor een specifieke beroepsgroep naar aanleiding van dit probleem dat bij velen van hen speelt.

Zangers, musici, acteurs, acrobaten, cabaretiers, dichters, sprekers, schrijvers, dominees, artiesten, sporters etc. krijgen hier wel eens mee te maken... of zij staan hier eigenlijk altijd aan bloot, bij elk optreden, hoe goed ze zich ook hebben voorbereid.
Zij kennen de spanningen en gevoelssensaties in hun lichaam die voorafgaan aan de uitvoering als ze voor een publiek optreden.
Een gezonde spanning is natuurlijk nuttig want het helpt ons te focussen en een goede prestatie neer te zetten, maar als die spanning in ons lichaam te groot wordt en een te sterke negatieve wissel trekt, werkt het averechts.
De reacties in ons lichaam en het daarmee moeten omgaan vergen dan zoveel aandacht en energie dat de prestatie niet aan onze eisen voldoet.
Plankenkoorts wordt een drempel die een vaak verlammend of remmend gevoel geeft.

Naarmate we meer ervaring hebben en we het 'stuk' vaker hebben uitgevoerd zakt deze koorts wel, al zijn er velen bij wie dit heel weinig gebeurt. Elk optreden opnieuw laait de spanning in hun lichaam op alsof ze weer een première hebben.
Nu komt dit fenomeen zo veelvuldig voor dat iedereen denkt dat het 'erbij hoort' en dat je er maar mee moet leren leven. Dat is onzin!  
  • Hoe zou het zijn als je kon leren om zonder stress en plankenkoorts, sneller in de flow van de uitvoering te komen?
  • Hoe zou het zijn om zonder die energieverslindende 'strijd' in je lichaam, je gewoon te kunnen concentreren, en zo ontspannen kunt beginnen met je uitvoering?
  • Hoe zou het zijn als je met meer plezier en zonder je psycho- emotionele beperkingen meer vanuit je eigen kracht en energie in je kunstuiting kunt werken?
  • Hoe bereik je met gemoedsrust die vergroting van je vakmanschap?

In de themadag Plankenkoorts gaan we in op deze vragen en krijg je toegang tot een aantal technieken die helpen bij het omgaan met 'de koorts', met de spanningen ofwel de stress die voorafgaat aan je optreden.
Je krijgt de basis uitgelegd van Emotional Freedom Techniques, afgekort EFT, en je ervaart bovendien de helende werking ervan. Je voelt als deelnemer dus heel fysiek, wat EFT voor je kan betekenen in de omgang met alles wat je zelf in de werkvormen over jouw plankenkoorts hebt geïnventariseerd en ontdekt.

EFT geeft je controle over de spanningen in je lichaam en met deze controle heb je een interventie waarmee je zelf kunt sturen hoeveel spanning je nodig hebt en kunt gebruiken om de prestatie neer te zetten.
Als deelnemer kun je de geleerde Emotionele Freedom Techniek na afloopt blijven toepassen op alles dat je genoteerd hebt en ook voor als de stress bijvoorbeeld bij een optreden of auditie plotseling actueel wordt.

De themadag Plankenkoorts geeft Sjef samen met een collega
Duur: 1 dag van 09:30 tot 17:00 uur

Kosten:   
Op basis van 2 docenten, inclusief werkschrift, koffie en thee  250,- per persoon incl. BTW.
Organisaties die deze thema dag voor een eigen groep willen houden, kunnen voor details telefonisch contact opnemen op nummer 020 – 770 45 59.   

Lokatie:   Amsterdam – Den Haag – Rotterdam –  Utrecht – Groningen – Maastricht – Enschede

Trainingsdagen: Op aanvraag,  meestal op maandagen:   

Inschrijving: mail je belangstelling voor een Professional Themadag aan J.M.Verbraaken@gmail.com
Je krijgt dan alle details met het inschrijfformulier per ommegaande toegestuurd.  

Sjef is een ervaren EFT therapeut, trainer en regisseur. Hij coacht en behandelt in zijn praktijk al jaren mensen die werkzaam zijn in de kunstsector. Op deze dag werkt Sjef met EFT aan de aspecten die bij een groep van beroepsbeoefenaren in de podiumkunsten spelen over dit fenomeen.

1092 CG Amsterdam 020 - 770 45 59
Terug naar de inhoud