Incidenten Trauma Release - NECEHT Website

 Nederlands Centrum voor Energetische Healing Technieken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Incidenten Trauma Release

Organisaties
 


Binnen het NECEHT helpt Sjef ook hulpverleners die in hun werk te maken krijgen met ernstig traumatiserende omstandigheden. Dit kunnen professionals zijn die in hun beroep van politieman/vrouw, brandweerman/vrouw , ambulance verpleegkundige/chauffeur of als defensiepersoneel, dingen meemaken die ze mee naar huis nemen en na een paar dagen nog steeds niet goed kunnen verwerken. Dit kunnen echter ook vrijwilligers zijn die zich als hulpverleners inzetten bij de brandweer, reddings- brigade of als BHV'er op hun werk.
Stressvolle gebeurtenissen en ervaringen zetten zich vast in ieders energie systeem en blijven daar soms steken met alle nadelige gevolgen van dien. Zo kunnen er lichamelijke klachten ontstaan en iemand ook mentaal ontregelen en zich ontwikkelen tot een post traumatische stress stoornis (PTSS).

EFT geeft, met de andere energetische healing technieken die Sjef in zijn praktijk tot zijn beschikking heeft, vaak snel verlichting. Hoe sneller iemand na een incident met de kwestie aan de slag gaat, hoe minder de kans dat er op termijn nog klachten uit voortkomen.  Met het releasen van de spanningen uit het energiesysteem en het verdwijnen van de lading op het incident, voorkomen we ook de bijkomende stress, slapeloze nachten, ziekte en werkverzuim.

Ook traumatische ervaringen die niet in de beroepssfeer of aan werk gerelateerde situaties zijn opgedaan, geven vaak zoveel stress dat we het niet goed kunnen verwerken. Ongevallen, overvallen, inbraken zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die een ernstige wissel kunnen trekken op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Er veel over kunnen praten helpt maar ten dele om de onaangename fysieke gevoelssensaties weg te nemen. Ze komen telkens weer op, vooral wanneer deze ook aan de werkplek gekoppeld zijn.

Als dit bij u het geval is dan kunt u het beste
contact met ons opnemen om met ons te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

Net als het bezoeken van andere onderdelen op deze website is een lezing bijwonen over Emotionele Freedom Techniques is een gemakkelijke manier om meer hierover te weten te komen.  
Voor organisaties  met werknemers die blootstaan aan dergelijke beroepsrisico's is het mogelijk een dergelijke lezing aan te vragen.
Een lezing is ook in te bedden in een groter programma en thema over werk gerelateerde traumatische ervaringen of bijvoorbeeld in het kader van het lesprogramma van een opleiding, .


Lezingsdagen:
Op aanvraag,  meestal op maandag en 's avonds:  

Duur:  minimaal 2 uur

Kosten:  
Organisaties die een  lezing voor een eigen groep willen houden, kunnen voor details telefonisch contact opnemen op nummer 020 – 770 45 59.  

Locaties:   Op aanvraag door het hele land.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  NECEHT  Adres: Kastanjeweg 18 B  1092 CG Amsterdam  020 - 770 45 59
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu